Tijdens een drukbezochte bijeenkomst in Doetinchem werden afgelopen zomer de cheques van het Rabobank Coöperatiefonds uitgereikt: namens v.v. Gendringen mocht ook onze voorzitter John Freriks een cheque in ontvangst nemen, vanwege de samenwerking van onze vereniging met onze buren van Estinea, de zorginstelling die mensen met een beperking ondersteunt.

Met het Coöperatiefonds steunt Rabobank Graafschap activiteiten en projecten die het welzijn van de regio versterken. Dat doen zij door activiteiten op algemeen maatschappelijk terrein, sociaal, economisch of cultureel gebied te steunen.

Gendringen heeft het plan opgevat om nauw en duurzaam samen te gaan werken met buurman Estinea (gevestigd naast ons sportcomplex De IJsselweide). Het eerste project dat is ontstaan, is het wasproject. De mensen van Estinea gaan de shirtjes van de vereniging wassen en verzorgen. Begeleiding en aansturing gebeurt door Estinea. Vrijwilligers van v.v. Gendringen zullen hen ondersteunen. Gendringen verbouwt hiervoor zijn ruimte, zodat de mensen van Estinea een goede werk- en ontspanningsruimte hebben. Daarnaast zal er geïnvesteerd worden in was- en droogapparatuur. Als vereniging en als Estinea bereiken we zo op kleine, lokale schaal steeds meer de inclusieve samenleving waarin voor iedereen plaats is en iedereen met elkaar in contact komt.