Wanneer je in korte tijd 30 nieuwe leden bij kunt schrijven als vereniging, heb je het al snel over een fusie of over een nieuwe wijk. Bij s.v. Westendorp gaat dat niet op, die beginnen gewoon aan een nieuw fenomeen te weten Walking Football.

Vijftien maanden geleden begonnen we, na gedane arbeid van Jacqueline Tuenter, aan een mooie klus. Om 20 stoere mannen aan het trainen te krijgen in hun vertrouwde omgeving blijkt niet zo moeilijk te zijn. Geen druk van niet trainen is niet spelen of diegene die te laat is ruimt de kleedkamer op, blijkt te werken.

Heerlijk op je eigen nivo de oefeningen doen die bij herhaling steeds meer in je systeem gaan zitten. En als je wilt en vooral kunt zijn de oefeningen heel gemakkelijk voor een ieder wat zwaarder te maken.

Een bal aannemen en terugschieten kan ook in een kaats weten we allemaal te vertellen.

Op dit moment zijn er al deelnemers die de bal eerst drie keer hoog houden voordat de bal terug gaat!

Voor mij gaat er een wereld open, geen druk, nooit onvrede, altijd respect en vooral plezier! Lekker buiten je ding doen, 45 minuten lang je lichaam weer leren kennen met wat je ooit normaal vond. Daarna altijd 2 maal 15 minuten een partijvorm 6 tegen 6 met onze eigen Walking Football regels. Lekker om tijdens de partij 2 wissels per team te hebben, kunnen we toch even uitblazen!

Mooie uitspraken wil ik jullie niet onthouden, eentje van Wim Bruil toen ik na de training vroeg hoe het ging. “Oh Peter, het was zo fijn, zo wil ik wel 100 worden!!!” Nog 25 jaar en het is zover Wim!

Ook Henk Teerink reageerde mooi op mijn opmerking dat het steeds leuker werd om naar Westendorp te rijden. “Dat geldt zeker ook voor ons Peter!” En dat neem je dan gratis weer mee naar Didam.

Wim te Mebel bracht de dokter aan het lachen, toen hij te horen kreeg dat hij een liesbreuk had. Op de vraag of hij de laatste tijd zwaar had getild antwoordde Wim: “nee dat niet maar ik voetbal weer!”

Dat deze gemiddeld 72-jarige sportieve groep tot meer in staat is dan alleen een WF training, hebben ze bewezen in het programma van Geer en Goor, stevig gebouwd.

Veel uren zijn in een enorme verbouwing gestoken, waardoor sportpark de Slotboom een ander aanzien heeft gekregen.

Er is onder andere een geweldige beweegtuin opgezet waar elke woensdagmiddag vanaf half 2 een groep ouderen, allerlei fitnessachtige activiteiten verrichten.

Heerlijk buiten sporten, een druppel regen voor lief nemend en je weerstand verhogen tegen allerlei negatieve lichamelijke invloeden die vadertje tijd nu eenmaal met zich meebrengt.

De toekomst van s.v. Westendorp zal een andere invulling  krijgen met het uitbaten van deze enorme verbouwing, die we achter de rug hebben.

Op onze website houden we u op de hoogte van de mogelijkheden.