Na de zomervakantie heeft VVG ’25 de nieuwe accommodatie in gebruik genomen. Met de nieuwe accommodatie en het eerder aangelegde kunstgrasveld is VVG ’25 klaar voor de toekomst.

Opening multifunctionele accommodatie
Op vrijdag 25 augustus jl. werd de nieuwe accommodatie feestelijke geopend door de wethouders Sluiter en Drenth van de gemeente Doetinchem. Hiermee kwam een eind aan een proces van vele jaren waarin samen met basisschool Gaanderwijs een multifunctionele accommodatie werd gebouwd.
Het is een bijzonder gebouw geworden waarin de school en de voetbalvereniging nauw samenwerken. Er wordt niet allen gebruik gemaakt van elkaars ruimten, maar er wordt ook een gezamenlijke visie ontwikkeld. Daarnaast zal er ook gebruik worden gemaakt van de kantine door de buitenschoolse opvang Humanitas.
In het gebouw zitten 6 gloednieuwe kleedkamers een aantal scheidrechtersruimtes en een mooie nieuwe kantine. De school en de voetbalclub delen de lerarenkamer annex bestuurskamer. Doordat het gebouw in twee verdiepingen is gebouwd is er vanuit de kantine een prachtig zicht op het nieuw aangelegde kunstgrasveld. Met dit nieuwe gebouw is VVG ’25 klaar voor de toekomst.

Toename van het aantal (jeugd)leden
In de hele Achterhoek hebben we te maken met bevolkingskrimp. Het is daarom bijzonder dat het aantal (jeugd)leden nog steeds groeit. VVG ’25 zal dit seizoen deelnemen met 25 jeugdteams, 8 seniorenteams en 3 zaalteams aan de competitie. Rondom deze teams zijn zo’n 150 vrijwilligers actief binnen onze vereniging. Wij zijn er erg trots op dat het steeds weer lukt om met de inzet van deze vrijwilligers de club draaiende te houden. Het aankomende seizoen willen we met name het recreatieve voetbal nog verder ontwikkelen. Hierbij zal er rekening worden gehouden met de wat “oudere” voetballer die wellicht geen competitie meer willen spelen, maar het nog wel leuk vinden om met elkaar een “balletje te trappen”.

Meisjes- en damesvoetbal
De laatste jaren heeft VVG ’25 een actieve meisjes en damestak op poten gezet. Dit heeft er toe geleid dat er in bijna elke leeftijdscategorie bij de jeugd een meidenteam op de been kan worden gebracht. Sinds twee jaar is er ook een dames senioren team actief. Meiden en dames die het leuk vinden om te voetballen zijn van harte welkom om een keer mee te trainen bij VVG ’25.

Eerste selectie
Trainer Mark Schepers start dit jaar voor het derde seizoen als hoofdtrainer van de eerste selectie van VVG ’25. Vorig seizoen werden er door de jonge selectie met name veel punten gehaald na de winterstop. Dit leidde nog bijna tot een periodetitel. Ook dit seizoen zijn er weer een aantal talentvolle jongens vanuit de jeugdopleiding doorgestroomd naar de eerste selectie. Het zou mooi zijn als het dit seizoen wel lukt om wel een periodetitel te pakken in de vierde klasse D. De mannen van Schepers zijn ieder geval goed gestart in het bekertoernooi. Zo werd ’t Peeske met 3-0 verslagen en KSH met maar liefst 8-0.
Voor de openingswedstrijd van dit seizoen, op 24 september 14.00 uur, staat meteen de derby tegen Terborg op het programma. Een mooi affiche om op onze gloednieuwe accommodatie het seizoen te starten. We nodigen iedereen uit om deze wedstrijd bij te wonen en u kunt dan meteen ons nieuwe complex bekijken.

Nieuwe website
Tegelijkertijd met de opening van de nieuwe accommodatie werd ook de nieuwe website gelanceerd. Voor alle informatie over VVG ’25 kunt u kijken op www.vvg25.nl