Dinxperlo kent sinds twee seizoenen weer een vrouwenploeg. In de jaren 70 was er ook een vrouwenploeg en die waren uiteindelijk met twee kampioenschappen in de 80er jaren zeer succesvol. Maar uiteindelijk was er te weinig doorstroming van onderaf en moest dit vrouwenteam worden opgeheven in 1993. De situatie is nu iets anders aangezien er de komende jaren wel sprake is van doorstroming mits de huidige meiden ook later bij de senioren gaan voetballen.

De huidige vrouwenploeg heeft vorig seizoen op een haar na het kampioenschap gemist. Samen met Halle zouden zij uit gaan maken wie er kampioen zou worden. In de thuiswedstrijd lieten de vrouwen Halle in de eerste helft in de wedstrijd.

Daar waar het al zeker 3 of 4-0 had moeten staan was het maar 1-0. In de tweede helft werd het nog een doelpuntenfestijn en werden de punten uiteindelijk gedeeld waar winst noodzakelijk was. Desondanks zijn de vrouwen uiteindelijk wel gepromoveerd naar de vierde klasse.

Dit seizoen komt er een tweede vrouwenteam bij en die gaan acteren in de vijfde klasse. Het vrouwenvoetbal neemt ook bij Dinxperlo een kleine vlucht. Het huidige vrouwen1 team is nog vrij jong terwijl een aantal spelers van vrouwen 2 dit seizoen de overstap maakt vanuit de jeugd.

Achter de vrouwenploegen zijn er bij Dinxperlo ook nog meidenteams bij de O17, de O15 en de O13 in competitieverband terwijl de nog jongere meiden bij de jongens spelen.

De vrouwen spelen op zondag om 12.00 uur en ook bij de vrouwen komen de toeschouwers in behoorlijk grote getalen. Het tweede vrouwenteam gaat ook op dat tijdstip spelen. Het is afwachten hoe beide teams zich in de voor hun nieuwe klasse zullen manifesteren.

De vrouwenploeg is daarnaast heel actief binnen de vereniging. Het jeugdkamp werd op prachtige wijze georganiseerd en ook bij de jaarlijkse open dag van de club zijn ze bij de trainingen betrokken. De vrouwen van SVD zijn gelukkig nauw betrokken bij de club.