In mei van het vorig seizoen heeft GWVV 1 afscheid genomen van een paar routiniers. Jacco te Kaat en Chiel le Comte vormden samen een brok aan ervaring in de GWVV defensie. G.W.V.V. mag zich echter gelukkig prijzen, want de instroom van jonge spelers bij de selectie is dermate groot dat het voor de nieuwe GWVV trainer Edwin Grotenhuis nog een moeilijke opgave zal worden welke spelers hiervoor in aanmerking komen.

Een aantal jonge spelers zitten al een paar jaar ‘tegen’ de selectie aan en hebben zeker bij blessures en/of schorsingen hun steentje bijgedragen aan de handhaving in de 4e klasse. Op dit moment telt GWVV een behoorlijk aantal spelers die rond de 20 zijn en nog een hele voetbalcarrière voor zich hebben. Lars Hendrixen speelt als 19-jarige al een aantal jaren vast als linksachter in de basis en heeft samen met de andere jongelingen van GWVV waaronder Merijn van Arragon, Dion Mulder, Kris Hebbink, Martijn Klompenhouwer, Thomas Wissing en keeper Casper Bussink een goede jeugdopleiding doorlopen, waarbij het trainersduo Ted van de Pavert/Chiel Terhorst telkens meeverhuisde met hetzelfde team. Dit werpt nu z’n vruchten af, want deze jongens zijn op technisch/tactisch niveau al behoorlijk sterk. Naast deze groep is er nog instroom geweest van jongens die van andere clubs overkwamen zoals Cas de Neling, Jochem Geerts, Jesse Peters en Menno Wentink. Waarbij Cas de Neling zich al vroeg manifesteerde in GWVV 1. Ook zijn er nog eens 3 jeugdspelers toegevoegd die overkwamen van de JO17-1, zij speelden in het samenwerkings-verband met Gendringen-GWVV. Met routiniers als Maik Jansen, Niels Schweckhorst, keeper Sven te Kaat en de van SDOUC vorig seizoen overgekomen Ron Prinsen zullen zij het in het nieuw seizoen 2017-2018 moeten gaan doen in de 4e klasse C. Tussen deze twee leeftijdsgroepen zitten nog een aantal spelers als Tim en Dirk Jansen, Dominiek Seinhorst en de snelle Jelle Visser.

In de voorbereidingen naar het seizoen is een aantal goede wedstrijden gespeeld, tegen sc Groessen (4-0 winst) en Varsseveld (3-2 winst). Ook in de beker begon GWVV goed met winst op MvR.

Of de resultaten een voorbode zijn voor een goed seizoen moet nog blijken, maar GWVV zal in de 4e klasse C waar ze oa uitkomen tegen Uftse Boys en SVGG één van de jongste verdedigingslinie vormen. In de voorbereiding was de gemiddelde leeftijd van de GWVV defensie maar liefst 19 jaar.