Sportclub Varsseveld is een voetbalvereniging met een stevig anker in de samenleving van Varsseveld e.o. We zijn trots op het feit dat we van oudsher op sportief en sociaal vlak veel te bieden hebben aan onze leden en supporters. En we zien dat het werkt:

Op het veld

In het nieuwe seizoen mogen we maar liefst 3 nieuwe teams verwelkomen, zij stellen zich graag aan u voor:

Dames 2

Grofweg een jaar lang had het eerste damesteam van Varsseveld het alleenrecht qua senioren damesteams (25+ daargelaten). Alle sterspelers van het tweede vlogen het nest uit: op zoek naar een bijpassende studie en krottenkamertje voor fors veel geld, of gewoonweg omdat het tijd was om te gaan. Op de zondagmiddag moest de kantine het doen met enkel één (top)damesteam, en dat terwijl het testosterongehalte alleen maar toenam. Gelukkig was daar de redder in nood: Dames 2 kwam terug.

Redders zouden we eigenlijk moeten zeggen: Peter Breuker en Jacobine Roest, die laatste vervult een plekje in het veld en beiden een plekje in ons hart. Met zestien beeldschone speelsters met sloten vol talent mag officieel gezegd worden dat Dames 2 wedergekeerd is. Weliswaar in de vijfde klasse, maar plezier is wat telt. Middels vier trainsters met kwaliteiten van formaat en een leider die als een paal boven water staat, stiefelen we gestaag naar de top. Want zoals een wijze speelster ooit al eens zei: Paxé (en zo is het maar net).

Heren 11

In samenwerking met een kleinschalige lokale zorginstelling – Driestroom fasehuizen De Schakel -staat er binnenkort een compleet nieuw team op de velden. De Schakel biedt hulp aan jongeren die door verschillende redenen zijn vast gelopen in de maatschappij.

De Schakel leert de jongeren om weer zo zelfstandig mogelijk terug te keren in de maatschappij . Hoe ze dat doen? Zij werken in fases, jongeren komen binnen in de 1e fase en krijgen 24 uur begeleiding. Opbouwen van wederzijds vertrouwen is erg belangrijk in de 1e fase. De jongeren leren zelfstandig te koken, het huishouden te doen en omgaan met financiën. Dit begeleidt de zorgverlener aan de hand van een takenlijst. Dit doen we door: voor doen, samen doen, laten doen. Het groepsproces is erg belangrijk, op dit vlak hebben sportclub Varsseveld en De Schakel elkaar gevonden.

Wanneer jongeren dit onder de knie hebben stromen ze door naar de 2e fase. Jongeren krijgen minder begeleiding en zijn zelf verantwoordelijk voor hun taken. Begeleiding biedt ondersteuning waar dat nodig is. In de 1e en 2e fase wonen de jongeren met 2 tot 4 jongeren samen in een woning of appartement gewoon in een van de wijken van Varsseveld. Aan het einde van het traject gaan jongeren naar de 3e fase oftewel ambulante begeleiding. Jongeren wonen zelfstandig en krijgen ongeveer 4 uur in de week ondersteuning. Inmiddels wonen de jongeren in 5 verschillende woningen in Varsseveld.

Overdag gaan de jongeren naar een dagbesteding . Dit kan een creatieve activiteit zijn of scholing. De Schakel werkt toekomst gericht. Jongeren die in het bezit zijn van een diploma kunnen gaan werken of naar een dagbesteding gaan waar ze hun kwaliteit kunnen voortzetten.

Om te streven naar doelen te behalen van onze jongeren zorgen we voor ontspanning. Dit kan variëren in leuke activiteiten en sport activiteiten. Zo gaan we af en toe naar een concert, karten, bowlen enz. Elke week staan jongeren op  het schema om te gaan sporten bij sportcentrum Vital. In contact met Sportclub Varsseveld zijn we tot overeenstemming gekomen om te gaan samenwerken. Inmiddels hebben wij een compleet voetbalteam kunnen opzetten. Vanaf dit nieuwe seizoen spelen onze jongeren in Heren 11. Wij hebben er ontzettend veel zin in!

Heren 35+

Kicksen uit de wilgen. Ze hingen er al een tijdje in, de voetbalschoenen van de meesten. Toch moeten ze weer uit de wilgen en in ’t vet, want…….
SC Varsseveld heeft een 35+ team!

Een mooie club spelers werd bereid gevonden voor dit aantrekkelijke concept; 7 tegen 7 op een half veld, geen lange ballen, niet zoveel lopen, geen buitenspel en wedstrijdjes van maar 15 minuten.

Op vrijdagavond zullen we het komende seizoen onze wedstrijden gaan spelen tegen clubs uit de regio.

Wil je Bud, Hasses, Haas, Bessie en andere toppers van weleer bewonderen?
Op vrijdag 13 oktober spelen we thuis, aanvang 19.30 uur. We hebben er zin in!

Om het veld

Enkele jaren geleden is onze kantine al prachtig verbouwd. Om het gehaal af te ronden is nu ook het terras aangepakt.  Het resultaat is een mooie entree van ons sportpark en een zitvoorziening waar meerdere teams ,  en natuurlijk ook onze vrijwilligers en supporters , op een relaxte manier een consumptie kunnen gebruiken. Uiteraard is rekening gehouden met alle eisen die de KNVB aan een dergelijke voorziening stelt. De wedstrijden die op het hoofdveld gespeeld worden kunnen vanaf deze plek uitstekend worden bekeken, we hopen nog jarenlang gebruik te kunnen maken van ons prachtige robuuste nieuwe terras en nodigen u van harte uit eens te komen kijken.

Het was velen een doorn in het oog dat de (trainings) doelen overal op het sportpark rond slingerden.  Een doelenstoep , centraal tussen de velden in , moet dit probleem oplossen.

Daarnaast heeft ons ballenhok een metamorfose ondergaan, de ruimte werd volledig gerenoveerd en voorzien van ballenkarren, zodat elk team beschikt over eigen spelmateriaal dat ordentelijk opgeruimd kan worden.

Ons klusteam dat volledig bestaat uit vrijwilligers heeft met ongekend enthousiasme vele uren gestoken in al deze initiatieven die voor sporters en supporters hun meerwaarde bewijzen.